Scandinavia Unite

31 okt

Uansett hvor tragisk og trått livet i bland kan virke, er det noen kvelder hvor alt klaffer. Hvor du er virkelig uimotstålig, og det virker som ikke et eneste eksemplar av det motsatte kjønn kan motstå nettopp deg.

For meg hender det en sjelden gang. Helst når det har vært VM-kamp i fotball og Norge ikke har scora, sånn at alle menn føler de trenger å score så det blir nogenlunde jevnt. Og en kveld i januar hadde jeg nettopp en sånn kveld. Det var et 1:10 forhold kvinner og menn på utestedet og jeg hadde faktisk husket å gre håret.

dette er som å se meg på morgenen

Jeg var ute med fire venninner, og vi bestemte oss etter en stund for at vi hadde ruget på bordet vårt lenge nok, og tok mot til oss: Det skulle danse. Relativ kjapt la jeg merke til en kjempe av en mann. Jeg la merke til ham fordi han hadde lagt merke til meg. Øynene hans var plassert bak en ti-tyve millimeters tjukke brilleglass og han hadde absolutt ikke gredd håret. Jeg gjorde det mest naturlige. Kastet på håret, tullet litt ekstra med venninnene mine og kastet lange lange blikk hans vei.

Etter lang tid med å bygge opp mannens selvtillitt tok han endelig mot til seg. Han prikket meg på skulderen. ‘Vil du være med ud og ryge?’ Var det ølen? Hadde trommehinnen min sprengt av den alt for dårlige musikken? Jeg skjønte imidlertid raskt (nok) at han var dansk og ble med ham utenfor.

Jeg tror nok jeg også kunne trengt dette lynkurset i dansk

Det ble en lang samtale om ingenting. Ikke nok med at mannen var dansk, han var nok fra det danske innland (om noe sånt finnes) eller så hadde alkoholen gjort meg døv. Jeg fikk imidlertidig litt ut av vår nokså korte samtale

  • Han hadde arkitektutdannelse, men var i Norge for å jobbe på kontor
  • Han syns ikke jobben sin var spennende
  • Han syns ikke utdannelsen hans var spesielt spennende heller
  • Han var ikke veldig spennende

Etter to minutter som føltes som en halvtime tuslet jeg tilbake til venninnene og han tilbake for å være en fisk i sjøen. Han fortsatte å sende meg uanstendige blikk fra andre enden av rommet, i hvertfall en femten minutters tid før han hadde funnet en pike med bedre språkøre og større entusiasme for livets trivialiteter enn det jeg hadde.

Pølser med rotmos – en av livets trivialiteter

 

Senere på kvelden brøt to menn seg inn i vår venninnesirkel. Av en eller annen grunn tror menn det funker. Og spre oss for alle vinder, så de får all oppmerksomhet. Det gjør faktisk det.
Han ene var kjekk. Alt for kjekk. Helt helt helt utenfor min rekkevidde.
Fire minutter senere hadde jeg tungen hans i halsen. Så kom det for en dag: Han var svensk.

Igjen slo min mangel på språkkunnskaper til. Jeg fikk det for meg at han hadde sagt han skulle gå, så høflig og galant som jeg er fulgte jeg ham ut. ‘Ska du inte gå?’ ‘Nei, du skulle gå’ sa jeg. Han skulle ikke gå, men jeg gikk. Inn igjen, til mine venninner.

En steriotypisk svenske, hilsen google

 

Rett før utestedet stengte, og flerfoldige av mine venninner hadde forlatt åstedet med mer eller mindre heldige resultater av naturen, kom det en fyr i verdens største røde boblejakke bort. ‘Vil du danse?’ spurte han. ‘Det er ikke musikk’. Jeg snudde meg for å gå. ‘Jeg skal ta deg med et sted det er musikk’, sa han. Det var da englekoret og vinden i håret hans slo inn, og han tok meg med til naborommet hvor de ikke hadde slått av musikken enda. Det var lite dansing, mye klining. Vi klinte oss ut av utestedet, og da slo det meg; han så ut som Espen Askeladd. Noe av det norskeste som finnes.

Jeg avslo pent tilbudet om at han ‘Kunne betale taxi hjem til meg, også kan jeg kjøre deg hjem i morgentidlig. Jeg har ikke SÅ høy promille’, og fant meg en taxi og dro hjem til Holmenkollsøndag med familien morgenen etter.

På taxien slo det meg at jeg hadde greid det som kun Erik av Pommern har greid før meg: et forent Skandinavia!

Fortsatt ingen ridder på hvit hest, men det er flere fisk i sjøen og alt som hører med.

Én kommentar to “Scandinavia Unite”

  1. Tankekjør kl. 7:57 pm #

    Jeg ler meg ihjel av innleggene dine! Du må være den nye Linneá Myhre innen sarkasme og ironi! FANTASTISK! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: